כל מי שמבקר בסופרמרקטים ומרכולים, יכול לראות היום יותר מאשר בעבר, מוצרים ללא גלוטן. מוצרים אלו אשר מיועדים בעיקר לחולי צליאק אשר אינם יכולים חומר זה. מדובר בחלבון אשר מצוי בדגנים, כאלה אשר מצויים בין היתר בלחמים, בירות ועוד מגוון מוצרי מזון. למרות שמוצרים ללא גלוטן נועדו תחילה לאותה קבוצה באוכלוסייה שלא יכולה לצרוך חלבון זה, הרי שעם השנים יותר ויותר אנשים החלו לאכול מוצרים כאלה, בין היתר כחלק מדיאטה נטולת גלוטן.

בירה ללא גלוטן, לחם ללא גלוטן, פיצה ללא גלוטן, פסטות ללא גלוטן עוגיות ועוגות ללא גלוטן, הם רק חלק קטן מוצרי המזון שניתן למצוא בתפריט דיאטה שכזו. מדובר על תפריט אשר בניגוד למה שאנשים נוטים לחשוב, הוא מאוד עשיר והסיבה היא, שעם השנים, ככל שגדלה כמות האנשים אשר אינם יכולים לאכול גלוטן או אינם רוצים בכך, נוספו עוד ועוד מוצרים.

בירה ללא גלוטן היא דוגמא קלאסית,כיצד ניתן להמשיך ליהנות מהמזון מבלי להשמין. הרי ידוע שבירה רגילה, קרי עם גלוטן, משמינה בגלל שהיא כוללת שעורה, אותו מרכיב בו ניתן למצוא את החלבון האסור. כיום, מאחר ומחפשים מרכיבים חלופיים, הרי שבמקום שעורה, אפשר למצוא מרכיבים כגון סורגום, כוסמת ואפילו חומוס. יש לציין שבחלק מהמבשלות בהן מכינים בירה ללא גלוטן, כן משתמשים בשעורה בכמות מאוד נמוכה, כמות שחולי  צליאק כן יכולים לצרוך.

לכן, בדומה למשקה בירה ללא גלוטן כך גם במזונות אחרים, אנחנו יכולים למצוא תחליפים הולמים למזונות ללא חומר זה. במיוחד לאור העובדה שגם מי שאיננו חולה צליאק מבקש לצרוך תפריט נטול גלוטן. כמובן שעל המאכלים הנ"ל, אפשר להוסיף מאכלים אחרים אשר אינם דורשים את התחליפים השונים, למשל, פירות, ירקות, בשר ועוד.

איפה ניתן למצוא אוכל ללא גלוטן ועד כמה המודעות לעניין גדולה

כפי שציינו, מי שמחפש היום אוכל נטול גלוטן, לא יתקשה למצוא אותו. כפי שניתן למצוא בירה ללא גלוטן בסופרמרקטים ובוודאי בחנויות אלכוהול (בפרט בחנויות שמתמחות במכירת בירות מסוגים שונים ומכל רחבי העולם), כך ניתן למצוא מאכלים שונים שיכולים להתאים לדיאטה נטולת גלוטן.

המועדות לתפריט נטול גלוטן היא מאוד גדולה. היא נובעת גם מהמודעות שהולכת וגדלה בנושא של חולי צליאק, וכן כתוצאה מעלייה במודעות לדיאטות נטולות גלוטן שצורכים אנשים רבים. מה שכן חשוב לציין, לא פעם מזון נטול גלוטן, עולה יותר ממזון רגיל מעצם זה שעלות הייצור שלו גבוהה יותר וכן מספר החברות שמייצרות מזון זה, עדיין נמוך באופן יחסי, לחברות שמייצרות מוצרים עם גלוטן. זאת למרות שבמהלך השנים, חברות רבות החלו לייצר את שני המוצרים גם היחד, ובכך הן רוכשות לעצמן קהל לקוחות שלם אשר כולל את מי שאוכל גלוטן ואת מי שלא. 

תגיות: